Aston Martin, karácsonyi ajándékba

2013.11.15. 12:28

Nem ez az első eset, hogy egy autógyár kifejezetten a Neiman Marcus karácsonyi katalógusába készít különleges sportkocsit, és a siker eddig még egyszer sem maradt el. Általában öt percen belül elviszik a korlátozott példányszámú autókat, szinte függetlenül márkától, típustól és ártól.

Az idén az Aston Martin készített egy elegáns Vanquish Volante változatot erre a célra a James Bond filmek kütyügyárosáról elnevezett, egyedi igényeket kielégítő Q részleg közreműködésével. A sötétkék, vászontetős sportkocsiba 573 lóerős, 6 literes V12-es motor kerül hatfokozatú automata váltóval, így 4,1 másodperc alatt érheti el a százas tempót, végsebessége pedig 294 km/h. Ezt persze minden Vanquish tudja, de az Aurora kék fényezést, a kék féknyergeket, a 20 hüvelykes szuperkönnyű alufelniket és a steppelt bőr ajtókárpitokat ebben a kombinációban csak a karácsonyi katalógusból lehet majd megrendelni.

A típusból összesen tíz példány készül, és bár egy-egy darabért 344500 amerikai dollárt – azaz közel 76,5 millió forintot – kérnek, szinte biztos, hogy százak próbálnak majd lecsapni az ünnepi ajánlatra.