Kieséssel zárult Michelisz szezonja

2013.11.17. 07:58

A túraautó-világbajnokság idényzáró, makaói futamának szombati időmérő edzésén az ötödik helyet szerezte meg Michelisz Norbert, a Zengő Motorsport magyar pilótája. Ez azt jelenti, hogy a vasárnapi első versenyen az ötödik, a másodikon pedig a hatodik pozícióból rajtolhatott.

Az első futamot a Chevrolet Cruze-zal versenyző, pole pozícióból induló Yvan Muller nyerte meg, Norbi pedig Tiago Monteirót és a világbajnoki pontversenyben közvetlen rivális Robert Huffot üldözve negyedikként futott be. A záróverseny előtt Michelisz lemaradása mindössze öt pont volt Huff mögött a tabella hatodik helyén.

Az utolsó futam azonban roppant balszerencsésen sikerült a magyar versenyző szemszögéből, ugyanis rögtön a szűk városi pálya első kanyarjában rossz ívre került, aztán Chiltonnal ütközve a falnak csapódott. A Honda Civic kereke kitört, majd az álló autót több versenyző el is találta. A balesetben Norbi szerencsére nem sérült meg. A futamon végül a mezőnynek kevesebb mint a fele, tizenöt versenyző tudta befejezni.

Michelisz Norbert így végül a tavalyi évhez hasonlóan hatodik helyen zárt a túraautó-világbajnokságon, azonban az előrelépés számokban is kifejezhető: míg 2012-ben összesen 155 pontot gyűjtött, idén már 185-öt tudott szerezni. Az már korábban eldőlt, hogy a bajnoki címet a chevy-s Yvan Muller szerezte meg.