Családi szedán jön a Suzukitól?

2013.11.29. 14:36

A Kizashi nem igazán vált be a Suzukinak. Észak-Amerikában és Kínában egyaránt a túl magas ár akadályozta meg, hogy sikeressé váljon, Európában pedig a manuális váltó és a dízelmotor hiánya miatt szorult háttérbe. Ám úgy néz ki, a Suzuki a látszat ellenére nem adta fel ezt a vonalat: úgy tervezik, a tavasszal leleplezett Authentics tanulmányból sorozatgyártmányt csinálnak.

Az Authentics még a Shanghai Auto Show-n volt látható áprilisban, de a világon semmit nem árultak el róla azon túl, hogy kiállították. Így csak annyit tudunk, hogy kifejezetten jó arányú négyajtós szedánról van szó, amely kisebbnek tűnik a Kizashinál – méretre látszólag közelebb áll egy Astra szedánhoz – olyan nyomsztó részletek nélkül, mint az SX4 S-Cross orra. A titokzatos szedánt egyelőre a Chang'an és a Suzuki vegyes vállalatának kínálatába szánják, és úgy tudjuk, a helyi gyártás miatt sokkal kedvezőbb áron kínálhatják mint a Kizashit.

Az sem kizárt, hogy ha Kínában sikert arat, az új modellt később más fontos piacokon is bemutatná a Suzuki, bár Európában most inkább a kisebb, városi autók, és a hobbiterepjárók szegmenseiben igyekszik erősíteni a japán gyártó.