BMW M8 600 lóerővel?

2013.12.05. 06:11

A BMW i8 már komoly sportautónak néz ki, de a háromhengeres benzinmotorban van valami illúzióromboló. Az M8 szebb hangú, és sokkal erősebb motorral érkezhet.

A német Autobild kezdte terjeszteni a pletykát az M8 sportkocsiról, amely az i8 műszaki alapjaira épülhet, de valamivel konzervatívabb felfogásban. A pletyka szerint az i8-as karbonszálas vázszerkezetét használnák fel, de nem egy háromhengeres turbómotor kerülne bele, hanem egy kb. 600 lóerős ikerturbós V8-as. Az nem világos, hogy meghagynák-e az elektromos segédhajtást – ebben az esetben hasonló szupersportkocsi lenne a végeredmény, mint a Porsche 918 Spyder. A német újság becslései szerint egy ilyen autó tömege 1500 kilogramm alatt lehetne, 3 másodpercen belül gyorsulhatna 100 km/h-ra, a végsebessége pedig 320 km/h felett lehetne.

Az i8-cal kapcsolatban már többször felmerült, hogy a BMW nem lesz képes nyereséggel forgalmazni – ezen talán segíthetne egy komolyabb, erősebb változat, amelyet még sokkal drágábban lehetne kínálni.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.