A Porsche trónjára tör a csúcs-McLaren

2013.12.06. 11:51

Bár a legendás nürburgringi versenypálya sorsa továbbra is kérdéses, az autógyártók nem fogják vissza magukat, és egyre csak ostromolják a körrekordokat. A nemrég bemutatott Nissan GT-R Nismót már a hivatalos, tokiói leleplezés előtt is a ringen hajtották, a Porsche gyári tesztpilótája, Marc Lieb pedig a hétperces határt is áttörte: a 918 Spyder 6 perc 57 másodperces idejével a leggyorsabb utcai autó lett.

Ezúttal a McLaren legújabb csúcsgépe, a P1 körözött a Zöld Pokolban, méghozzá azzal a céllal, hogy hét perc alá szorítsa köridejét. Ez sikerült is, bár azt a gyáriak egyelőre nem hozták nyilvánosságra, hogy pontosan milyen eredménnyel zárt a hibrid szuperautó. A hírek szerint leggyorsabb körének átlagsebessége közel 180 km/h volt, de 330 km/h-s csúcsot is mértek. A brit sportkocsi Nordschleife-köreiről egy hangulatos videó is készült. Ehhez nem is fűznénk hozzá többet:

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.