Turbós lesz az olcsó Ferrari

2013.12.27. 10:58

Bár eredetileg egy kisebb V6-ost vizionáltak a tervezők az új California motorterébe, végül V8-as lesz a legkisebb Ferrariban is. A motor nem új, ez van a Maserati Quattroportében is. A Quattroporte 530 lóereje sem kevés, de nehogy szó érje a ház elejét, a Ferrari azért hozzányúlt az ikerturbós V8-hoz.

Az új Californiában 552 lóerőt és 710 newtonmétert hoztak ki a 3,8 literes motorból. Ez a 22 lóerő különbség, valószínűleg pont arra jó, hogy a jövő büszke California tulajdonosaitól ne kérdezzék meg, hogy miért nem vettek ugyanezzel a motorral, de olcsóbban Maseratit. Ők pedig erre a teljesítménykülönbségre, és az F12 Berlinetta formavilágára fognak hivatkozni. Na meg arra, hogy ebből csak 500 darabot készítenek. Igen, Maranelloban úgy gondolják, hogy csak akkor párosulhat az exkluzivitás és a profit, ha korlátozott darabot adnak el egy modellből. Ez arra enged következtetünk, hogy a legolcsóbb Ferrari második generációja drágább lesz, mint elődje.

Az áthangolt motor állítólag hangosabb is lesz, mint a Maseratikban, de az előd 4,3-as szívó V8-asát nehéz lesz felülmúlni. A nyitható keménytető marad California sajátosság a jövőben is. A Ferrari már most felvesz előrendelést az új Californiára, ami 2014 májusában mutatkozik be a Genfi Autószalonon.