Ez volna a Ferrari Le Mans-i autója?

2014.01.05. 17:16

Egyre valószínűbb, hogy a Ferrari visszatér Le Mans-ba, ezzel együtt a hosszú távú autóversenyzésbe. Erről egy novemberi tesztvideó és néhány friss fotó árulkodik.

A német Auto Motor und Sport még augusztusban írt arról, hogy a Porsche után a Ferrari is visszatérne a Le Mans-i 24 órás futamokra. A híresztelést a Ferrainál azóta nem erősítették meg hivatalosan, de a márka elnök-vezérigazgatója, Luca Di Montezemolo már kifejtette tetszését a visszatérésről. A nagyfőnök nem mondott konkrétumokat, de ha a kémfotókon az látszik, amit sejtünk, nem kizárt a korábban hallott 2015-ös újrakezdés.

A képeken látható prototípus jó eséllyel egy La Mans-ba készülő Ferrari alapja. A zárt fülke, a jókora légterelő és légbeömlő mind arról árulkodnak, hogy versenypályára készül. Persze ettől még lehet a LaFerrari egy brutális változata is, de túlságosan sok rokonságot mutat egy LMP1-es autóval.

Ha az olaszok tényleg rászánják magukat a visszatérésre, Le Mans-i autójukba szinte biztos, hogy hibridhajtás kerül. A hosszú távú versenyzésben ez most a trend, aktuális csúcsmodelljükkel, a LaFerrarival pedig szereztek némi tapasztalatot e téren.