Ilyen a Veyronból lett rendőrautó

2014.02.09. 15:18

Ahogyan azt korábban ígérték, egy Bugatti Veyronnal bővült a dubaji rendőrség eddig sem hétköznapi autós flottája. Bár a Veyron érkezése már tavaly májusban biztosnak tűnt, csak most jött el az ideje annak, hogy zöld-fehérre matricázott, szirénás sportautó-ikon megjelenjen a város utcáin.

Dubaj extrém költekezései közismertek. Az építészeti rekordjairól, pazarló luxusáról ismert tehetős arab emirátusból egy éve érkeznek hírek a rendőrségi flotta újabb és újabb szerzeményeiről. Akárcsak Dubaj maga, úgy a gyűjtemény sem szerény: a BMW-k és Mustangok sorából kimagaslik például egy Ferrari FF, egy Lamborghini Aventador, egy Mercedes SLS AMG, egy Bentley Continental GT és van egy Aston Martinjuk is, amely még a Veyronnál is ritkább és drágább. A One-77 limitált széria egy darabja tavasz óta erősíti az állományt.

Aki azt reméli, a közel ezer lóerős, kevés híján 400 millió forint értékű Veyron a flotta tagjaként majd az autósüldözések heroikus szereplője lesz, az sajnos téved. Bár egy jó kezű rendőr kezei közt aligha lenne esélye ellene bárkinek az emirátus végtelennek tűnő, nyílegyenes sugárútján, a szerepköre ennél szolidabb lesz: a város és a helyi rendőrség népszerűsítésére használják fel. Hasonlóan az extrém drága flotta más tagjaihoz, a Veyron is csak a luxus kirakat része lesz. Hogy ez pontosan mit takar? Például azt, hogy a turisták által leginkább kedvelt területekre hajtanak vele, ahol azok aztán fotózhatják, méregethetik.