Kiárusítanak egy óriási Bond-gyűjteményt

2014.02.23. 15:21

Megunta, és most kiárusítja James Bond-gyűjteményét Michael Dezer multimilliomos. Az 59 járműből álló kollekció értékét húszmillió angol fontra (7,8 milliárd forint) becsülik.

                A Goldeneye tankja és Dezer
 
 
 
 
 
 
 
 
A Goldeneye tankja és Dezer

Dezer a lenyűgöző gyűjtemény jó részét 2011-ben vásárolta meg egy James Bond Múzeumtól, azóta pedig tovább bővítette a Bond-flottáját. Övé többek közt a tank a Goldeneye-ból, a Lotus Esprit az A kém, aki szeretett engemből, és a hajó az Oroszországból szeretettel című 1963-as filmből. Ezalatt a szűk három év alatt az ingatlanügynök Dezerből kiveszett a bondos járművek birtoklási vágya, ezért most az összeset eladja.

A készlet jelenleg Miamiban, egyben van kiállítva, de a kiárusítás már egyesével, külön zajlik majd. Dezer szeretne mielőbb túladni a gyűjtemény minden darabján, ugyanakkor megkérte az eladással megbízott szakembereket, hogy ha lehet, próbáljanak brit vevőket találni rájuk. Azt mondja, ezeknek a filmes emléktárgyaknak az Egyesült Királyságban a helyük, ahol valószínű nagyobb figyelmet és megbecsülést kapnak majd, mint Miamiban.