2014.03.09. 14:35

Az MTM eddig sem visszafogott munkáiról volt ismert, Genfre viszont a szokottnál is jobban bevadultak. A német tuningcég egy Amarok pickupot vitt a szalonra.

A pickup nem egészen az a műfaja az autózásnak, ahol gyakoriak lennének a tuningmunkák. Mégiscsak egy haszonjármű ez is, a csicsa felni és a krómozott küszöb az ültetett sportautókra valók. Az MTM azonban szembe megy a trenddel, és egy saját kivitelt vitt az Amarokból a Genfi Autószalonra.

A német tunerek nem álltak neki a gyári kétliteres TDI-t módosítgatni, inkább fogták az egészet, és ahogy volt lecserélték egy 4,1 literes V8-as TDI-re. A hirtelen 410 lóerőssé lett Amaroknak persze sok ez a teljesítmény, ezért a hátsó laprugókat légrugókra cserélték, a hátsó hídra pedig egy stabilizátor került. Újragondolták a fékrendszert is, ami most már huszonkét colos új felniket és új Michelin abroncsokat fékez. Kell is a tapadás és a fékerő: a sportos pickup mindössze hat másodperc alatt tudja le a nulláról százas sprintet.

Sajnos az MTM azt még nem árulta el, hogy mennyibe kerül majd a turbós V8-as Amarok. Azt sem tudni, hányat terveznek belőle, azt viszont sejthetjük, hogy  nem Európából érkeznek majd az ügyfelek.