Óriási lopottautó-gyűjteményt foglaltak le Budapesten

2014.03.12. 00:39

Külföldről lopott autók magyarországi forgalomba helyezésére és értékesítésére specializálódott csoporton ütött rajta a BRFK és a NAV egy közös akcióban. A március 6-i rajtaütésen több száz millió forint értékben találtak autókat a csoport budapesti telephelyén. Az akcióról készült videót tegnap hozták nyilvánosságra.

A telephelyen összesen negyvennyolc lopott autót találtak, köztük nagy arányban német prémiummárkák autóit. A csoport hazai forgalomba helyezés után adta el a lopott járműveket, de a helyszínelésről készült fotókon alapján elég valószínű, hogy némelyeket alkatrészként értékesítettek. A társaság a rendőrség információi szerint 2012. január 1. óta lopta külföldről az autókat, melyek összértéke sok száz millió forint.

Eddig három nőt és hat férfit azonosítottak az ügy kapcsán, de a XVII. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói és a NAV Bevetési Főigazgatóság munkatársainak összehangolt akciójában talált okmányok ellenőrzése még folyik, így nem kizárt, hogy a gyanúsítottak száma nőni fog. A rajtaütésen a csoport hat tagját kapták el, a további három azonosított tag, C. Cristiano és két társa, Cs. Gabriella és K. András gyanúsítottak ellen a XVII. kerületi Rendőrkapitányság elfogató parancsot adott ki.

További képek a police.hu-n.