Jön a másfél milliós új Dacia

2014.03.14. 12:11

Amikor a Renault új lelket lehelt a Daciába, azzal sokkolták a világot, hogy ötezer eurós autót szeretnének gyártani. Végül tényleg olcsók lettek a Daciák, és sikeresek is, de a beígért szenzációs árat eddig nem tudták elérni. Most viszont az új Twingo alapjaira terveznek egy kisautót, amellyel reálisnak tűnik az álomár.

Az Autobild szerint az új apró Daciát Oroszországban gyártanák, ahol jelenleg komoly szabad kapacitással rendelkezik a Ladát nemrég bekebelező Renault, és nyilván a gyártási költségeket is alacsonyan tudnák tartani. Azon kívül, hogy a Twingo műszaki megoldásait használják fel, csak annyit tudni a kisautóról, hogy az ötezer eurós európai árban benne lenne a blokkolásgátló, a menetstabilizáló és légzsákok is - ami nem meglepetés, hiszen ez ma már mind kötelező az Európában újonnan forgalomba helyezett autóknál.

A Sandero 6900 eurós nyugat-európai árához képest jelentős lépés lefelé az ötezer euró, ami mai árfolyamon alig több, mint másfél millió forint. Egyesek szerint az új Dacia válaszlépés lehet a Suzuki Celerióra és a Nissan Góra, amelyek már jövőre megjelenhetnek a nagyobb európai piacokon, hatezer euró körüli árukkal veszélyeztetve az olcsó autók között egyedülálló Dacia pozícióját.