Nagy visszatérésre készül a Peugeot?

2014.03.16. 14:32

Huszonöt éves szünet után jövőre térhet vissza a Dakar rali mezőnyébe a Peugeot. A francia gyártó az 1980-as években komoly sikereket tudott felmutatni a világ egyik legkeményebb terepversenyeként számon tartott Párizs-Dakaron. 1987-ben és 1988-ban egy 205 T16-ossal, a következő két évben pedig egy 405 T16-ossal nyerték meg a viadalt - a győzelmeket két legendás pilóta, Juha Kankkunen és Ari Vatanen hozták a csapatnak.

Francia sajtóhírek szerint a Peugeot most visszatérésre készül - igaz, a részletek még nem ismertek. Nem tudni, hogy egy teljesen új versenygéppel, vagy valamelyik jelenlegi modell átszabott változatával állnak-e majd rajthoz, és az is kérdéses, hogy melyik kategóriát választják. Az első információk szerint a Red Bull támogatásával, kétkerékhajtású autóval vágnak neki a megmérettetésnek.

Természetesen még a pilóták kiléte sem ismert. A tavalyi Pikes Peak-i hegyi felfutót megnyerő Sebastien Loeb szerződtetése nem túl valószínű. Felmerült ugyanakkor Carlos Sainz, valamint az autósok és motorosok mezőnyében egyaránt többszörös Dakar-első, Stephane Peterhansel neve is.