Már utcán az új MX-5

2014.03.23. 06:51

Idén ünnepli a Mazda, legendás roadsterének, az MX-5-nek a 25. születésnapját. Az Amerikában Miataként ismert típus azóta három generációt élt meg, az 1989-ben bemutatt NA-t az 1998-as NB váltotta, majd 2008-ban érkezett a kissé felhízlalt NC. Utóbbi azóta átesett egy alig észrevehető ráncfelvarráson is. Elérkezett tehát az új típus ideje.

Nem most hallunk először az MX-5 következő generációjáról, főként azért, mert ennek az alapjait az Alfa Romeóval együtt tervezték. Az MX-5 és a Spider persze nem csak egymás átcímkézett változatai lesznek, a Mazda saját, másfél és kétliteres Skyactiv-G motorját építi be, míg az Alfa az ő 1750 köbcentisüket.

Sejthető, hogy az idei New York Auto Show keretei között mutatják be az újdonságot, ezért talán nem meglepő, hogy pont itt fotózták le a tesztpéldányokat. Ha nincs az álcázás az autókon, talán fel sem tűnnek, annyira hasonlítanak az NC sorozatra, de lehet, hogy ez is csak az álcázás része. A végleges MX-5-re már nem kell sokat várni, a A New York Auto Show április 16-án nyitja meg kapuit.

Fotók: worldcarfans.com, autoblog.com