Visszatér a Honda HR-V

2014.04.07. 15:53

A Honda új szabadidő-autójával már tavaly ősszel találkoztunk. A VEZEL néven leleplezett ötajtóst a képek alapján nagyobbnak néztük, mint amekkora valójában – az újabb hírek szerint nem a Nissan Qashqai, sokkal inkább a Juke riválisa lesz belőle. Európában és Észak-Amerikában a neve is más lesz: ezzel a típussal támasztják fel a HR-V típusjelzést.

A névválasztás nem véletlen: a Honda annak idején talán meg is előzte a korát a HR-V-vel, amely az első valódi szabadidő-autók közé tartozott a 4 méteres kategóriában. A típust 1999-ben mutatták be, és 2006-ig készült – vagy négy évvel azelőtt, hogy az ilyen méretű hobbiterepjárókat divatba hozta a Nissan Juke megjelenése. Az új HR-V azonban már a siker esélyével szálhat szembe a Juke-kal, főleg ha a helykínálata is hasonlóan jó lesz, mint az alapjául használt Jazzé. Mégis az az érzésünk, hogy a Hondának nem lesz egyszerű dolga, legalábbis errefelé, hisz ebben a szegmensben egyre komolyabb a verseny: a Mini Countrymantől a Peugeot 2008-ason át a Renault Capturig sokan tülekednek már a vásárlók pénztárcájának tartalmáért.

Ami biztos, az az, hogy a második HR-V nagyon fura formatervű, és belekerülhet a Honda új, 1,6 literes dízelmotorja, amely a maga kategóriájában a legkorszerűbbek közé tartozik manapság.