Visszatér a Maybach

2014.04.17. 17:30

Ha önálló márkaként nem is állta meg a helyét, a Maybach jelzést a Mercedes S osztály legdrágább változatain viszontláthatjuk. A nyújtott tengelytávú elnöki modellek felszereltségükben és árukban is a legdrágább Rolls-Royce és Bentley modellek vetélytársai lesznek.

A Mercedes 1998-ban, amikor lecsúszott a brit luxusmárkák eladásáról, beígérte, hogy saját szuper-luxusmárkát alapít, amely háttérbe szoríthatja a BMW-féle Rolls-Royce-ot és a Volkswagen-féle Bentleyt. Az első Maybachok 2002-re készültek el, de tíz év után a Mercedes úgy döntött, megszünteti a márkát, mivel az eladások messze elmaradtak a tervezettől. A legújabb hírek szerint mégis megpróbálják felhasználni a Maybach tíz év alatt kiharcolt kevéske hírnevét: az egykori márkajelzés a közeljövőben a Mercedes S osztály nyújtott tengelytávú csúcsváltozatain bukkan fel újra.

Az új változatok kizárólag V12-es motorral készülnek majd – vagy S600-ként, vagy S 65 AMG-ként – és 20 centivel lesznek hosszabbak az S osztály alapváltozatánál. Ez 3,165 méteres tengelytávot jelent, azaz a Maybachok már igazi sofőrlimók lesznek. Várhatóan a felszereltségük is ennek megfelelően alakul majd.

Úgy tudjuk, a bemutatót a Los Angeles Motor Show-n tartják majd, az idén novemberben. Egyes források szerint azonban később még egy lépcsőfok várható, az S600 Pullman, amely igazi elnöki-államfői sztreccslimó lesz.