2014.04.18. 12:01

A BMW nagy titokzatosan bejelentette, hogy a napokon belül nyitó Pekingi Autószalonon egy új luxus-tanulmányt mutatnak be. Nem szórtak szét részletfotókat, amelyekkel más gyártók fel szokták kelteni az érdeklődést a számukra fontos modellek iránt, így a tanulmányautó leleplezése igazi meglepetés lehet, de azért van néhány ötletünk, hogy mire számíthatunk.

Néhány héttel ezelőtt egyesek már tudni vélték, hogy egy minden eddiginél nagyobb, különlegesebb modellel, a 9-essel készül a BMW a jelenleg legkomolyabb luxusautó-piac nagy autószalonjára, ami a misztérium egyik lehetséges megfejtése, ám azt sem lehet kizárni, hogy a lassan leváltásra érett 7-es előzetesét mutatják majd meg. Ez a profánabb megfejtés nem kevésbé izgalmas, hiszen a 7-es a BMW jelenlegi csúcsmodellje, és ha az időközben igencsak megiramodott konkurenciát, a felfrissített Audi A8-ast és az új Mercedes S osztályt nézzük, nagyot kell gurítania a BMW-nek is.

A sajtóközlemény úgy fogalmaz, hogy a tanulmányautó a luxust az exkluzivitás és az innováció keverékével testesíti meg, ami bármit is jelenthet. Ebbe még az is belefér, hogy a BMW a Pininfarina által megálmodott Gran Lussót veszi a nevére, és csak egy megtévesztő manőver, előzetes szondázás volt, amikor a Genfi Autószalonon az olasz tervezőstúdió standján mutogatták. A hatalmas kupéból akár egy új 8-as BMW is lehetne, de az sem lehetetlen, hogy két ajtóval megtoldva egy testes limuzinná alakítsák.

Bármelyik verzió válik valóra, néhány napon belül megtudjuk, milyen irányba szeretne tovább lépni a BMW a felső kategóriában.