2014.04.20. 08:16

Egy újabb adag gyári fotót hozott nyilvánosságra készülő hobbiterepjárójáról a Mercedes. A németek már jó ideje munkálkodnak a BMW X6 riválisának szánt, kupétetős SUV-on, a kezdődő Pekingi Autószalonon pedig már ki is állítják a Concept Coupé tanulmányt.

A terep-kupé érkezéséről már a hónap elején beszámoltunk, akkor azonban még nagyon szűkmarkúan mérték a fotókat a Mercedesnél. Úgy tudni, a műszaki alapokat az ML osztálytól veszik át, a formaterv pedig jól illeszkedik a Mercedes aktuális modellpalettájába. Az ígéretek szerint az autó sportos karakterű, méreteihez és kategóriájához képest agilis és dinamikus lesz.

A műszaki adatokról sokat nem tudni, de az előzetes információk szerint elsősorban hathengeres benzines és dízelmotorokra számíthatunk. Ez alól persze kivételt képeznek az AMG-változatok, melyekbe nyolc- és tizenkét hengeres V-motorokat építenének. A gyártás az Egyesült Államokban, az alabamai Tuscaloosában zajlik majd.

Frissítés: Pekingben hivatalosan is bemutatták a Concept Coupét, melybe háromliteres, 333 lóerős V6-os került, csúcsnyomatéka 480 newtonméter. Ehhez kilencgangos automata váltót és 4Matic összkerékhajtás kapcsolódik. Az újdonság 2015 végén kerülhet sorozatgyártásba.