Ennyi volt: a Nissan kidobja a Murano CC-t

2014.04.20. 09:55

Egy nem túl sikeres pályafutás után, napokon belül vége a Nissan Murano meg nem értett kabriójának. A Murano CrossCabrio a második generációval együtt véget ér.

A Murano kabriója sok gúnyos megjegyzés kapott három éve alatt. Senki sem értette igazán a Nissant, amikor 2011-ben kijött a crossover vászontetős változatával, a japánok azonban láttak benne fantáziát. Gondolták, jól veszik majd az USA óceánparti, déli államaiban. A kezdés nem is mondható katasztrofálisnak, 2012-ben ugyanis rögtön 3278 darabot sikerült eladniuk belőle. A tavaly év viszont már egyértelmű kudarc: 2013-ban csupán 1300 Murano CC fogyott.

A Nissan a most zajló New York-i Autószalonra hozza el a új Muranót. 2009 után lecserélik a második generációt, jövőre jön az új. Az autót még nem láthattuk, a Nissan azonban jó előre tisztázta, hogy a CrossCabrio nem lesz része kínálatnak. Nem csak kezdetben, soha többé. A számokat látva belátták, értelmetlen próbálkozás volt. Aligha hagy nagy űrt maga után.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.