2014.04.21. 11:55

Pekingben mutatta meg a ráncfellvart Touareget a Volkswagen. A menetrendszerinti facelifttel a Touareget is elérte a VW új orrdizájnja.

Négy évvel az után, hogy kijött, frissítettek a második generációs Touargen. A generáció közepi facelifttel a Volkswagen hozzáigazította crossovere megjelenését kortárs modellkínálatához. Ennek értelmében például a Touaregen is megjelentek a nagyobb, bi-xenon fényszórók. Az oldalsó hűtőrácsok mélyebben ülnek, és a felső hűtőrácson megduplázták a bordák számát. Hátul a szélesebb lökhárítóval egy új diffúzor is jött, ezt fogja közre a dupla kipufogó vég.

Az utastér is behozza a négyéves lemaradást, ahogyan az extrák is. Bekerült a vitorlázó funkció, többek jön a Google Earth-alapú navigáció, a stop/start rendszer és az ADC, azaz a négy kerékre ható elektromos motorfék. A Volkswagen frissített a V6-os TDI-ken is, így már megfelelnek az EU6-os kibocsátási normáknak. Ez mindenképp előnyére válik, tekintve, hogy a takarékosság ellenére a belépő szintű háromliteres V6-os továbbra is 204 lóerős, míg a korábban 245 lóerős változat immár 258 lóerővel jön. Előbbi fogyasztása 7 literről 6,6 literre csökkent, utóbbié 7,2-ről 6,8-ra. A facelift áldozata a V8-as dízel lett, ami az új generációban már csak kevés piacon lesz elérhető.

A pekingi bemutató után már nem kell sokat várni, ha minden igaz, nyárra már rendelhető lesz a friss Touareg. Várhatóan szeptember környékén váltják majd le a kereskedésekben az új modellek a korábbiakat.