Saját rekordját támadja a Subaru

2014.04.21. 06:32

Saját pályacsúcsának megdöntésére készül a Subaru. A világ egyik legkeményebb motorversenyének, a Man-szigeti TT-viadalnak a helyszínén még 2011-ben állította fel a jelenlegi rekordot Mark Higgins, egy WRX STI volánja mögött.

Higgins mintegy 185 km/h-s átlagsebességgel teljesítette a hatvan kilométeres távot, most pedig újra nekiveselkedik a rekorddöntésnek. Ehhez egy új WRX STI lesz majd segítségére, melynek futóművét ugyan áthangolják erre a célra, és bukócsövet is kap, de ezeket leszámítva teljesen gyári kivitelben áll rajthoz.

A Subaru szóvivője, Dominic Infante szerint a japán gyártó számára nagyon fontos az Isle of Man TT-verseny, ugyanis ez minden motorsportrajongó naptárában kiemelt helyet foglal el. Így a Subaru évek óta a verseny hivatalos autómárkájaként tűnik fel – ezzel kapcsolható tehát össze a mostani rekordkísérlet is. Higgins idén az egyhetes verseny ideje alatt háromszor fut majd neki a csúcs megjavításának: május 31-én, június 2-án és 4-én egyaránt láthatják majd a helyszínre látogatók.

Kedvcsinálóként pedig itt van egy videó Mark Higgins 2011-es rekordjáról, amelyben többféle kameraállásból is látható, hogyan terelgeti a WRX STI-t a legendás aszfaltcsíkon.