2014.05.03. 16:15

Nem jutott be a kvalifikáció harmadik szakaszába a túraautó-világbajnokság hungaroringi versenyhétvégéjén Michelisz Norbert. A Zengő Motorsport magyar pilótája a tizenkettedik helyen zárta az időmérő edzést, így mindkét vasárnapi futamon ebből a pozícióból rajtolhat.

Az első három rajtkockát a Citroën pilótái szerezték meg: a pole pozíció a címvédő Yvan Mulleré, a második helyre az argentin José María Lopez, a harmadikra pedig Sebastien Loeb futott be. Az élmezőnybe Norbi két márkatársa tudott odaférkőzni: Tiago Monteiro lett a negyedik, míg a rutinos olasz Gabriele Tarquini az ötödik.

A hétvége eddigi krónikájához tartozik, hogy Michelisz Norbi autójában még az első szabadedzés előtt motort cseréltek. A technikai problémák azonban az időmérőn sem kerülték el, hiszen az edzést jól kezdte, később azonbanegy kerékvetőn elgörbült a Honda egyik lengőkarja. Vasárnap remélhetőleg már problémamentesen autózhat a versenyeken, melyek közül az első 13.30-kor, a második pedig 14.30-kor startol.

A Hungaroringen ezen a hétvégén nemcsak Norbinak szurkolhatnak a magyar autósport-rajongók. Az AutoGP-ben versenyző Kiss Pál Tamás a szombati első futamon a második rajtkockából indulhatott, és a rajt után a vezetést is átvette. A kerékcsere után a japán Szato Kimija ugyan megelőzte, de így is sikerült az előkelő második helyen befejezni a futamot. Kiss Pál Tamás a második, vasárnapi versenyt a hetedik pozícióból kezdi meg 12.15-kor.