Mercedest a mentőknek!

2014.05.10. 14:47

A németországi Fuldában a jövő héten rendezik meg Európa legnagyobb mentéstechnikai kiállítását, a RETTmobil 2014-et. Erre az alkalomra a Mercedes is alaposan felkészült, nemcsak mentőautóval, hanem szimulátorral is képviseltetik magukat.

Ezek egyike a közelmúltban ráncfelvarráson átesett Sprinterből készült mentőautó. A Sprinter egyébként is az egyik legnépszerűbb modellnek számít ebben a műfajban, de a német gyártó nem csupán a külsején igyekezett faragni. Az eddiginél is biztonságosabb és kisebb fogyasztású autót ígérnek, mely az Euro VI-os normát teljesítve kevésbé környezetszennyező, mint elődje.

Emellett egy C és egy V osztályú modell is ott lesz a Mercedes standján, melyeket a legmodernebb biztonsági felszerelésekkel látnak el. A stand további érdekessége lesz még egy E osztály is, amelyet egy forgatható állványra szereltek. A látogatók így akár azt is kipróbálhatják, milyen érzés fejjel lefelé lógni egy tetőre borult autóban, illetve hogyan is lehet kikászálódni belőle.

A Daimler AG számos járművet kínál nemcsak a mentőknek, hanem a tűzoltóknak és különböző szervezeteknek is kínálnak rendkívüli helyzetekre felkészített járműveket, a Smart Fortwo-tól egészen az Unimogokig.