Egyetemisták tervezik a jövő Volkswagenjét

2014.05.12. 15:14

Egyetemisták számára hirdetett versenyt a Volkswagen. A német konszern vezetői arra kérik az érdeklődő hallgatókat, hogy készítsék el egy új tanulmányautó formatervét. Az egyetlen kitétel, hogy az autó illeszkedjen a márka jelenlegi arculatába.

Ez persze nem azt jelenti, hogy egy aktuális modellt kell átalakítaniuk vagy felfrissíteniük. Sőt, kimondottan új típust kell alkotniuk. Munkájuk során bármilyen kivitelben gondolkodhatnak a városi kisautótól a terepjáróig. A versenyre egyénileg és kétfős csoportokban egyaránt lehet nevezni. A munkákat több szempont alapján pontozzák, így az innovációt, a kivitelezés minőségét és a márkaarculatba való illeszkedést is vizsgálják.

Klaus Bischoff, a Volkswagen vezető formatervezője elmondta, a diákok tervei ötleteket adhatnak a dizájnstúdió munkatársai számára is. A fiatal mérnököknek ugyanis gyakran egészen újszerű, érdekes látásmódjuk van, ebből pedig még egy olyan nagy cég, mint a Volkswagen is sokat profitálhat. A verseny augusztus 15-én zárul, a győztest szakértőkből álló zsűri választja ki szeptemberben.

A legjobban sikerült autót egy eddig meg nem nevezett számítógépes játékban is viszontláthatja tervezője. Az első három helyezett pedig emellett hat hónapig gyakornokként nyerhet betekintést a Volkswagen wolfsburgi formatervező központjába. A megmérettetésen való részvétel feltételeit és a legfontosabb tudnivalókat a német vállalat ezen a weboldalon foglalta össze.