Feltámad a Honda legendás roadstere

2014.05.12. 16:13 Módosítva: 2014.05.12. 16:13

Akár három éven belül újjáélesztheti a kétezres évek egyik népszerű sportkocsiját a Honda. A japán gyártó a jövőben sportos márkaként igyekszik meghatározni magát, ehhez az arculatváltáshoz pedig tökéletesen passzolna az S2000 következő generációjának bemutatása. A nagy elődhöz képest azonban több változás is várható.

Az egyik legszembetűnőbb változás, hogy a hátsókerékhajtást összkerékre cserélnék. Ehhez középmotoros kiépítés párosul, és az sem kizárt, hogy hibrid hajtásláncot kap a sportos Honda. Ez egy kétliteres turbómotorból és egy villanymotorból állna, a rendszer összteljesítménye 350 lóerő körüli lehet. Kérdés, hogy a típus rajongói mennyire örülnének annak, ha a japánok változtatnának a jól bevált recepten.

A Honda közeljövőben érkező újdonságai közül persze nem ez, hanem az új NSX csigázza leginkább a sportautók szerelmeseinek kíváncsiságát. Ennek koncepció-változatát egy ideje már mutogatják: 2012-ben Genfben állították ki először, de a 2013-as Frankfurti Autószalonra kicsit át is dolgozták. A sorozatgyártású változat hivatalos bemutatása 2015-re várható, a versenyváltozatot viszont már hónapokkal ezelőtt meghajtották természetes közegében.

Az új S2000 az NSX-nél csak jóval később, 2017-ben kerülhet gyártásba. Mivel a márka modellpalettáján a csúcshibrid alatt kapna helyet, és természetesen az ára is ennek megfelelően alakul majd. Az előzetes hírek szerint várhatóan mintegy 60 ezer dollárt, azaz 13 millió forintot kell leszurkolni érte.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.