Feltámad a Honda legendás roadstere

2014.05.12. 16:13 Módosítva: 2014.05.12. 16:13

Akár három éven belül újjáélesztheti a kétezres évek egyik népszerű sportkocsiját a Honda. A japán gyártó a jövőben sportos márkaként igyekszik meghatározni magát, ehhez az arculatváltáshoz pedig tökéletesen passzolna az S2000 következő generációjának bemutatása. A nagy elődhöz képest azonban több változás is várható.

Az egyik legszembetűnőbb változás, hogy a hátsókerékhajtást összkerékre cserélnék. Ehhez középmotoros kiépítés párosul, és az sem kizárt, hogy hibrid hajtásláncot kap a sportos Honda. Ez egy kétliteres turbómotorból és egy villanymotorból állna, a rendszer összteljesítménye 350 lóerő körüli lehet. Kérdés, hogy a típus rajongói mennyire örülnének annak, ha a japánok változtatnának a jól bevált recepten.

A Honda közeljövőben érkező újdonságai közül persze nem ez, hanem az új NSX csigázza leginkább a sportautók szerelmeseinek kíváncsiságát. Ennek koncepció-változatát egy ideje már mutogatják: 2012-ben Genfben állították ki először, de a 2013-as Frankfurti Autószalonra kicsit át is dolgozták. A sorozatgyártású változat hivatalos bemutatása 2015-re várható, a versenyváltozatot viszont már hónapokkal ezelőtt meghajtották természetes közegében.

Az új S2000 az NSX-nél csak jóval később, 2017-ben kerülhet gyártásba. Mivel a márka modellpalettáján a csúcshibrid alatt kapna helyet, és természetesen az ára is ennek megfelelően alakul majd. Az előzetes hírek szerint várhatóan mintegy 60 ezer dollárt, azaz 13 millió forintot kell leszurkolni érte.