Rolls-Royce-szal terepre?

2014.05.13. 11:53

Egyelőre csak a vázlatoknál tart, de három éven belül teljesen elkészülhet a Rolls-Royce történetének első hobbiterepjárója. Giles Taylor vezető formatervező szerint még nem jutottak el a háromdimenziós modellekig, abban viszont már most is egészen biztosak, hogy a szabadidőautó nem lesz rossz hatással a márka arculatára.

Taylor ugyanakkor azt is hozzátette, nem az a céljuk, hogy egy divatos, de használhatatlan modellt alkossanak, sokkal inkább egy terepen is ténylegesen használható SUV-ban gondolkodnak. Mintának a Mercedes-Benz GLK-t tekintik, azonban annál néhány mérettel feljebb terveznek. Egyes források szerint külsőre leginkább a Ghosttal mutat majd hasonlóságot az újdonság.

A Rolls-Royce egyébként nem az első olyan luxusautó-gyártó, aki hosszú gondolkodás után először adja hobbiterepjáró-gyártásra a fejét. Korábban már a Bentley is bejelentette hasonló terveit. Sőt, ők már 2016-ban előrukkolhatnak a szegmens talán legnagyobb és legerősebb modelljével, mely ötven millió forint körüli árával elsősorban Oroszországban és Kínában lehet népszerű.

A Bentley-hez képest a terepes Rolls-Royce a legoptimistább becslések szerint is legalább egy évvel később érkezik. Árban viszont lehet hogy sikerül majd a rivális alá licitálniuk: 200 ezer dolláros, vagyis 45 millió forintos árcédula kerülhet a hatalmas luxus-SUV-ra.