2014.05.15. 18:02

Az M235i-re emlékeztető, de annál még drasztikusabb külsejű Vision Gran Turismo nagy trükkje az, hogy konkrét műszaki problémákat egyáltalán nem vetett fel, hisz nem létezik. Csupán virtuális gép, akár a Red Bull, vagy a Mercedes hasonló tanulmányai, amelyeket a Gran Turismo 6 konzol-játék számára készítettek.

Ez persze nem jelenti, hogy ne lett volna munka az autóval. A BMW Group Design tervezői készítették el a háromdimenziós modellt, és az autó viselkedését meghatározó paramétereket is a gyári mérnökök állították be. Így aztán nem is lehetetlenek az adatok, ha néhol kicsit jobbak is, mint a létező 2-es változatoké. A 3 literes turbómotor teljesítménye 550 lóerő, a maximális nyomatéka 680 Nm, így a virtuális autó 1180 kilogrammját, ami 50-50%-ban terheli az első és a hátsó tengelyt, meglehetősen dinamikusan mozgatja. Ezen felül az autót jelentős leszorítóerő préseli az úthoz, így a kanyarsebesség is meglehetősen magasnak ígérkezik.

Míg a Mercedes vagy a Red Bull tervezői teljesen szabadjára engedték a fantáziájukat, a BMW kicsit földhözragadtabb megközelítést választott. A Vision Gran Turismo valóságos versenyautónak tűnik, amely akár létezhetne is. Egyes feltételezések szerint lesz is hasonló a cég kínálatában, hisz állítólag dolgoznak az M235i-nél valamivel radikálisabb M2-esen, amelyet valahogy így képzelnénk.