Fával borította Bogarát

2014.05.18. 10:30

Az autódekoráció egészen sajátos módját választotta egy nyugdíjas férfi Bosznia-Hercegovinában. A 71 éves Momir Bojic úgy döntött, fába borítja Volkswagen Bogarát. Ezt azonban nem csak úgy tessék-lássék módján kivitelezte, hanem mintegy ötvenezer pici alkatrészt faragott ki tervéhez. Sőt, még egy hozzá passzoló sapkát is készített magának.

Az idős férfi autója két évig készült, és nagyon aprólékos, pontos munkát igényelt. Végül az autó külsejét és belsejét is fával burkolta. Még az olyan kis részletekre is odafigyelt, mint az ablaktörlőlapátok, de nem maradhattak ki a dísztárcsák sem. Belül pedig a fakormány mellett a műszerfalat és a kapcsolókat is saját elképzelése szerint faragta át. Hol vannak ehhez a megvalósításhoz a luxusautógyárak faberakásos belterei?

A nagy átalakítás persze a karbantartást is megnehezíti. Egy alapos, külső-belső tisztítás jó néhány órát igénybe vehet. És akkor még nem is esett szó a termeszekről - a bosnyák tulajdonos tőlük sokkal jobban tart, mint a rozsda megjelenésétől.