Jön a mindenki Porschéje?

2014.05.27. 17:28

Meglepő értesüléssel dobta fel a napot a Focus.de: állítólag egy Boxsternél kisebb, könnyebb és olcsóbb roadstert fejlesztenek a Porschénél.

      Porsche Boxster
 
 
 
Porsche Boxster

Ahhoz képest, hogy eddig még nem is hallottunk felőle, egészen pontos adatokkal dobálóznak a németek: a középmotoros, apró, nyitott sportautó alapváltozatát egy kétliteres, 286 lóerős négyhengeres hajtaná, míg a csúcsmodell 2,5 literes és 360 lóerős lenne. A Boxster kistestvére 2016-ra készülne el, és nála tízezer euróval olcsóbban, 39 ezer euróért, vagyis mintegy 12 millió forintért hozzá lehetne jutni, ha igaz a pletyka.

Mivel a Porsche évek óta hangoztatja, hogy jelentősen növelni szeretné az eladási számait, és ehhez olcsóbb, elérhetőbb modelleket terveznek, egyáltalán nem tűnik alaptalannak a híresztelés. Ahogy a pénzügyi sikerüket meghozó Cayenne után szabadidőautóból is megcsinálták az eggyel kisebb Macant – amelyet mindenki nagy lelkesedéssel fogadott – a népszerű Boxterből is megpróbálkozhatnak egy kisebb kiadással, amely abban is segíthetne, hogy a széndioxid-kibocsátási átlagukat lejjebb vigye.

Az értesülés még a típus nevét is tudni véli: 718, ami egy 60-as évekbeli versenyautó száma volt. Mivel a Porsche nem nagyon szokta ismételni a számokat, nem tűnik valószínűnek, hogy újrahasznosítsák a típusjelet, de ha a kicsi, nyers, középmotoros roadster filozófiájából valamit átemelnek az új modellbe, abból csak jó sülhet ki.