Már a csúcs-Ferrarit is koppintják

2014.05.31. 10:43

Úgy tűnik, napjaink egyik legdurvább sportkocsija, a LaFerrari sem kerülheti el, hogy utánzat készüljön belőle. Az olasz gyártó csúcsmodelljét egy kínai műhelyben másolták le, ahol minden apró részletre igyekeztek odafigyelni.

A replikáról mindössze két fotó kering az interneten, és természetesen a munkafolyamatról sem találni bővebb dokumentációt. Bár más országokban a Pontiac Fierót és a Toyota MR2-t is szívesen használják replikák készítéséhez, itt azonban nem derül ki, milyen autó szolgált az építés alapjául. Az azonban szinte teljesen bizonyos, hogy a koppintás meg sem közelíti az eredeti LaFerrari 963 lóerejét, és vélhetően a bonyolult hibridhajtást sem reprodukálták a kínaiak.

Az utánzat mindenesetre lehetőséget kínál azoknak, akik lemaradtak a Ferrari által gyártott 499 darabos szériáról, és azt sem bánják, ha autójuk csak távolról hasonlít az olasz szuperautóra. Azt egyelőre nem tudni, hogy a távol-keleti műhely termékére milyen árcédula kerül, de nem kétséges, hogy a valódi LaFerrari értékének töredékéért hazavihető egy ilyen másolat.

A replikagyártás egyébként nem veszélytelen vállalkozás. Nemrég például egy spanyol műhelyen ütöttek rajta a rendőrök, de Olaszországból is érkezett már hír hasonló esetről. Ilyenkor nem ritka az autók bezúzása sem, az elkövetők pedig bíróság előtt felelhetnek tettükért.