A 458-as Ferrari is ejti a szívót

2014.06.08. 06:58

A downsizing végérvényesen utolérte a Ferrari olcsóbb modelljeit: a California T után a 458-as is turbót kap modellfrissítéskor.

A turbósítás nem kerüli el a nagy sportmárkákat sem. A folyamat nem ma kezdődött, de jól láthatóan tart a lendülete. Most éppen a Ferrariról hallani, hogy a 458-as következő változatába már nem a 4,5 literes V8-as kerül majd. A kupé-kabrió új motorjáról egyelőre csak találgatnak, de elég valószínű, hogy egy 3,9 literes V8 veszi majd át a szívó helyét. Ez körülbelül száz plusz lóerőt jelentene, azaz az eredetileg 570 lerős 458 Italia becslések szerint 670 lóerő környékére erősödik. Az olaszok egyelőre titkolóznak, de szinte biztos, hogy a Californiához hasonlóan itt is más néven vezetik be a turbós változatot. A legvalószínűbb, hogy 458 M vagy 458 T jelzést kap majd.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.