Új Opel Corsa, álcázás nélkül

2014.06.19. 15:45

Ahogy közeledik a premier, úgy lesz egyre nehezebb titokban tartani a következő Opel Corsa részleteit. A legfrissebb kémfotókon például már látszik néhány új részlet, de az is egyre egyértelműbb, hogy az Opelnek most nem futotta tisztességes modellváltásra.

A Corsát már vezettük is fekete-fehér álcafóliába göngyölve, de azt eddig nem láttuk, mi is változik pontosan a formán. Az álcázáson ugyanis csak annyi sejlett át, hogy az autó sziluettje nagyrészt olyan maradt, amilyen az előző generációé is volt, és hogy az elejét biztosan átrajzolták, amolyan Adam-stílusban. Ez így azonban egy gyenge modellfrissítésnek felelne meg – biztos volt, hogy kell lennie más módosításoknak is.

Ezeken a képeken már látszik is, mik ezek. Lekerekítették a hátsó oldalablakok hátsó sarkát, rákerült a jellegzetes hokiütő-forma az ajtók oldalára, és az övvonal is lágyabb kialakítású lett. A hátsó lámpák körvonalait is teljesen átrajzolták, és a hátsó ajtó lemezein is több az él, mint korábban. Csupa apró változtatás, de együtt mégis változtatnak az autó karakterén annyit, hogy a szemlélőben felmerüljön, valami nem stimmel.

A lóláb persze kilóg, hisz az már korábban kiderült, hogy az Opel az új, szabványos GM kisautó-platformot, amelyet a Chevrolet fejlesztett, túl nehéznek találta, így nem használta fel a következő Corsa elkészítésére. A régi modell viszont már nem volt versenyképes, hisz 2006 óta van piacon, nyolc év pedig egy örökkévalóság ebben a piaci szegmensben. Így lépni kellett, és ugyanazt a megoldást választották Rüsselsheimben, amit már sok más autógyártótól láttunk. Olyan modellfrissítésen húzták át a régi modellt, hogy lehetőleg az anyja se ismerjen rá. Így akár további öt-hat évig piacon lehet tartani, és közben elkészülhet a következő, vadonatúj generáció. Ebben a tervezők segítségére lesz az a tény is, hogy az új Corsába már az új motorgeneráció kerül, így érzésre biztosan más autó lesz, mint az elődje, de igazából ez már tudjuk is.

Egyetlen részletet nem láttunk még eddig, az autó orrkiképzését. Erről megint csak az derül ki, hogy teljesen más lesz, mint a korábbi nyuszifül-lámpás Corsa-orr, de hogy milyen, azt lehet, hogy csak az őszi bemutatón látjuk meg.