A BMW lehúzza az i8 vásárlókat

2014.07.04. 15:28

Hibrid sportkocsit vásárolni a BMW-től – ez ma még elképesztő fényűzés. Különösen a türelmetleneknek: aki nem hajlandó várni, azt jól lehúzzák a németek.

A BMW i8 kétségtelenül az elérhető legkorszerűbb techika: karbonszálas váz, nagy teljesítményű hibrid hajtáslánc, és ami a BMW-nél igazi ritkaság, valódi sportkocsi-forma. Nem csoda, hogy Észak-Amerikában is sokakat érdekel, a 135 700 dolláros – bő 30 millió forintos – ár ellenére. Ám úgy néz ki, ennél azért többre lesz szükség, ha valaki hamar hozzá szeretne jutni az autójához, hisz a BMW például minden idei modellhez hozzácsapja a Pure Impulse World csomagot, további 10 800 dollárért – átszámítva 2,46 millió forintért – akár kérné a kedves kuncsaft, akár nem. A csomag ugyan tartalmaz ezt-azt – van benne perforált bőr kárpitozás, i8 feliratos fejtámlák, jelegzetes fekete-kék féknyergek, es egy rakás hasonló apróság, de ez mégis inkább a korai vásárlók sarcának tűnik, mint értelmes kiegészítőnek.

Mindez persze nem új dolog, a nagyon új, nagyon drága, nagyon különleges termékek leglelkesebb rajongóit a gyártók gyakran húzzák le hasonlóképp, hisz van egy csomó vásárló, aki akármit megtesz, hogy másoknak megmutassa, milyen haladó gondolkodású. A hype lecsengésével aztán jöhetnek a türelmesebb vevők, akik akár már listaáron megkaphatják az i8-ast – nekik azonban várhatóan 2015-ig várniuk kell.