2014.07.06. 11:41

Az előzetes tervekkel ellentétben az idei év vége előtt már nem mutatja be a CLA kombi változatát a Mercedes. A Shooting Brake 2015 első felében érkezhet, de a Nürburgringen már le is videóztak egy tesztelés alatt álló példányt. Igaz, az álca egyelőre sokat takar.

Az A és B osztály, a CLA szedán, valamint a GLA crossover után a CLA Shooting Brake lesz a Mercedes-Benz elsőkerékhajtású kompaktja, amely ugyanarra a padlólemezre épül. A kombi formaterve alapvetően az egyelőre kizárólag Magyarországon készülő négyajtós CLA-n alapul, de a CLS Shooting Brake-ből is táplálkozik.

Nemcsak a padlólemez, hanem a műszaki tartalom is közös a szedánnal, így négyhengeres benzines és dízelmotorokkal lesz kapható a kombi is. Ezekhez hatsebességes kézi, vagy hétgangos, duplakuplungos automata váltót lehet majd választani. Az elsőkerekes alapmodelleken kívül 4Matic összkerékhajtással is rendelhető lesz a Shooting Brake. A csúcsot a 360 lóerős AMG jelenti majd.

A Mercedes a tervek szerint 2020 végéig összesen tíz új modellt mutat be. Ezek egyike lesz a CLA kombija is, mely a szedánhoz hasonlóan kizárólag Kecskeméten készül majd - kezdetben legalábbis.

Forrás: carscoops.com

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.