Mercedes, igazi világutazóknak

2014.07.10. 06:16

Bár a düsseldorfi Caravan Salonon mutatták be, a Mercedes V osztály legújabb változata nem a szó szoros értelmében vett lakóautó – vagyis kívülről nem látszik annak. Ám az integrált sátras megoldásnak köszönhetően akár egy egész család ellakhat benne.

Első pillantásra fel sem tűnik a különbség: egyszerű V osztályú kisbusznak látszik a jármű, igaz, ez a hosszabbik kivitel. Nincs ebben semmi különös, hisz manapság egyre többen használnak luxus-kisbuszt nagy személyautó helyett, hisz tágasabb, levegősebb, és csaknem ugyanolyan kényelmes. A Marco Polo azonban nem véletlen kapta a nevét: szinte akármilyen hosszú útra elmehetünk vele, mindent tartalmaz, ami a bentlakáshoz kell. Fekvőhelyeket – lent és fent is elalhatnak ketten-ketten – mellékhelyiséget, mosogatót és asztalokat. Igaz, hogy semmi nem olyan tágas, mint egy lakásban vagy szállodában, de vihetjük magunkkal, ami nem kis előny.

Ráadásul ez a modell közel teljes értékű kisbuszként is használható, ha a tetején összecsukják a sártrat, alul pedig visszaalakítják az ágyat üléspaddá, ami még csak nem is fárasztó, hisz egyetlen gombnyomás kell, minden mást megold az automatika. Marco Polo kivitelben a V osztály összes változata kérhető, a 136, a 163, a 190 és a 204 lovas változat is. Az összesben ugyanaz a 2,2 literes turbódízel motor dolgozik,, különféle feltöltőrendszerekkel kombinálva.

A V osztály Marco Polo kivitelét már a hó végétől meg lehet majd rendelni Németországban, ennek ellenére egyelőre nem ismerjük az árát.