Aurelio, a csórók Ferrarija?

2014.07.14. 15:07

Szupersportautónak mondják tervezői az Aurelio nevű gépet, amit Fülöp-szigeteki műhelyükben készítettek. A 21 éves egyetemista, Kevin Factor, és Brendan Aurelio, egy üvegszálas műanyagokkal foglalkozó cég tulajdonosa külön céget alapított az autók gyártására.

Ránézésre majdnem Ferrarinak néz ki, és nem sok hiányzik hozzá, hogy ütős formaterv legyen. Ha szemet hunyunk az olasz inspiráció fölött, már csak a kissé túlzó első és oldalsó levegőbeömlők, valamint a hátsó szárnybohózat bántja a szemet, illetve a kerekek ügyetlen illeszkedése a karosszéria vonalaihoz. Fotók alapján leginkább egy kit-car színvonalát hozza, bár kétségtelen, hogy első próbálkozásnak nem rossz munka.

Három hónap alatt készült el a két prototípus, jórészt a szülőktől kölcsönkért pénzből. Ha hobbiprojektről volna szó, elismerően csettintenénk, de a lelkes cégtulajdonosok ennél többet látnak az Aurelióba. A Mitsubishi-alapokra épült csővázas, lambóajtós sportkocsit a legendás Lancer Evók 4G63T kódra hallgató motorjával, vagy választhatóan egy 1,6-os Honda VTEC négyhengeressel szeretnék sorozatban gyártani. Ára forintban mintegy nyolcmillió forint lenne.

Egy ismeretlen Fülöp-szigeteki márkának amúgy is nehéz dolog lenne beverekednie magát a neves szupersportkocsi-gyártók közé, de az Aurelio leginkább úgy fest, mintha valaki olcsón szeretett volna magának Ferrarit építeni. Műszaki adatok nélkül persze nem mondanánk végső ítéletet, de nem jósolunk túl fényes jövőt a Fülöp-szigeteki szupersportautónak.