Elég gazdag vagy ehhez az Astonhoz?

2014.07.25. 12:17

Az Aston Martin kiszórt egy fotósorozatot a nép közé, amelyben sejtelmes fényben megmutatják a következő dobásukat. Meg kell hagyni, a Lagondának van stílusa.

Rég volt már Lagonda nevű autója az Astonnak, pedig jól cseng a márkanév. Utoljára 1976-ban hoztak ki egy meglehetősen excentrikus négyajtós szedánt, ezután legközelebb 2009-ben bukkant fel a plakett egy debella SUV tanulmányautón. Most az 1976-os autóhoz nyúlnak vissza a britek, de szerencsére csak nagyon távoli rokonságban van az új Lagonda az őssel – amit látni belőle, az kimondottan elegáns.

A Lagondát nagyon kis darabszámban fogják gyártani: olyan mennyiségekre kell gondolni, mint a 77 példányban gyártott One-77. Csak úgy nem lehet befizetni rá, meghívásos alapon tervezik az értékesítést, és mivel az autót a Közel-Kelet igényeire szabták, ügyfeleiket is ott keresik majd. Az árával kapcsolatban is mindössze annyit árultak el, hogy arányban áll majd az autó exkluzivitásával, minőségével és fényűző természetével. Ezt nyugodtan érthetjük úgy, hogy elképesztően drága lesz.