Az utolsó Veyron legenda duplán Bugatti

2014.08.08. 12:59

A Volkswagen csoport legdrágább márkája eddig sikeresen alkalmazta a legenda-trükköt: néhány darabos, sajátos fényezésű sorozatokat készítenek a Veyron Grand Sportból, amelyet a cég történetének legendáiról neveznek el. Volt már Jean-Pierre Wimille-ről és Jean Bugattiról elnevezett jármű, a legújabb változat viszont a céget alapító Ettore Bugattiról kapta a nevét.

Az elnevezés nem véletlen, ha igaz, ez a legutolsó ilyen Legends sorozat. Három példányt építenek a Grand Sportból ilyen kivitelben: kézzel csiszolt alumínium-borítású első, és nagyon érdekes árnyalatú, kék karbonszálas műanyag hátsó burkolattal. Emellett egyedi felniket készítenek a sorozat számára, és Ettore Bugatti aláírása sem hiányozhat, ez az autó hátuljára, az embléma alá került. Belül barna bőr, a kék üvegszál, nyers alumínium felületek és a hátsó burkolatéhoz hasonló színű szürkéskék műanyag kombinációja teremt sajátos hangulatot.

Ahogy a Legends sorozat többi Veyronja, az Ettore Bugatti is jóval drágább, mint a nagyobb tételben gyártott változatok. Az alapár 2,35 millió euró – átszámítva úgy 740 millió forint – de kevéssé valószínű, hogy az autók a Bugatti nyakán maradnának, hisz ezek már az utolsó Veyronok közé tartoznak. Még 15 példányt gyártanak a típus különféle változataiból, ezekből három viseli az Ettore Bugatti nevet.