Már a kiskölyköket is Mercedesszel fertőzik

2014.08.08. 14:38

Valószínűleg a legkevésbé valósághű autós játék a Mario Kart, amely immár a nyolcadik generációjánál tart. A Wii U konzolra kiadott, igen népzerű program most új lehetőséggel bővíthető: a hónap végétől letölthető hozzá három Mercedes is.

A fejlesztők érdekes módon három nagyon eltérő Mercedest tettek a kiegészítőbe: az 1934-es, leginkább Ezüst Nyílként ismert W25-ös Grand Prix versenygépet, az 1957-es Mercedes 300 SL Roadstert és egy – a játék kedvéért a tetejétől megfosztott GLA osztályú szabadidő-autót. Érdekes egyébként, hogy bár mindhárom autó karikatúrája a valós megfelelőjének, hisz a versenyzőkhöz mérten is pedálos kiskocsi méretűek, a W25 és a 300 SL valamiképp még így is megőriz valamit az eredeti autó méltóságából.

Az a kérdés persze nem csak bennünk merült fel, hogy a Mercedes vajon mit nyerhet ezen az egészen, hisz nincs ellentétesebb stílusú számítógépes- vagy videojáték a márka komoly-elegáns stílusával, mint a Mario Kart. A cég marketing-igazgatója, Dr. Jens Thiemer szerint azonban ezzel a lépéssel fiatalosabbnak mutathatják a márkát.

„Különösen büszkék vagyunk rá, hogy mi lehetünk az első autógyár, amely a Mario Kart 8-ban valósághű autókkal jelenhet meg” - találta mondani Thiemer, amin jót vigyorogtunk, még annak tudatában is, hogy ez csak üres protokollszöveg, amit egy ilyen együttműködés kapcsán minden esetben el kell mondania egy valamire való marketing-igazgatónak.