Így néz ránk az új Škoda Fabia

2014.08.13. 13:54

Ősszel jön a Škoda Fabia, ezt lassan lehetetlen lesz nem tudni. A csehek ugyanis tisztában vannak vele, hogy milyen fontos az új modell sikere a márka szempontjából, ezért apránként újabb és újabb részleteket közölnek róla.

Ezúttal a bal első fényszóró kacsint ránk, amiből a korábbi vázlattal és kémfotókkal együtt nagyjából már látható, miféle autóra számíthatunk. Itt is a Rapidra és az Octaviára jellemző kemény, éles, bár kissé talán fantáziátlan stílus lesz jellemző, a jól ismert Škoda egyen-hűtőmaszkkal. Többet nem mond maga a fotó, de azt egy ideje már tudjuk, hogy a műszaki alapok azonosak lesznek a Rapidéval. A motorválaszték várhatóan a Polo nemrég bemutatott motorpalettájára emlékeztet majd, azaz itt is felbukkan az ezres háromhengeres benzines, amely a régi 1,2 literes HTP motorcsaládot váltja, illetve az 1,4 literes háromhengeres dízelek 75 és 105 lóerő közti teljesítménnyel.

Bár műszaki alapjait tekintve nem változik sokat – az MQB platformra ebben a méretkategóriában még várni kell – a hírek szerint 65 kilóval lesz könnyebb az új Fabia az elődjénél, ami azt jelenti, hogy a könnyű ezres háromhengeressel a tömege állítólag egy tonna alatt marad. Az új Fabia hivatalos bemutatóját az októberi Párizsi Autószalonon tartják, de nem csodálkoznánk rajta, ha az interneten már korábban megjelenne minden lényeges információ.