Így néz ránk az új Škoda Fabia

2014.08.13. 13:54

Ősszel jön a Škoda Fabia, ezt lassan lehetetlen lesz nem tudni. A csehek ugyanis tisztában vannak vele, hogy milyen fontos az új modell sikere a márka szempontjából, ezért apránként újabb és újabb részleteket közölnek róla.

Ezúttal a bal első fényszóró kacsint ránk, amiből a korábbi vázlattal és kémfotókkal együtt nagyjából már látható, miféle autóra számíthatunk. Itt is a Rapidra és az Octaviára jellemző kemény, éles, bár kissé talán fantáziátlan stílus lesz jellemző, a jól ismert Škoda egyen-hűtőmaszkkal. Többet nem mond maga a fotó, de azt egy ideje már tudjuk, hogy a műszaki alapok azonosak lesznek a Rapidéval. A motorválaszték várhatóan a Polo nemrég bemutatott motorpalettájára emlékeztet majd, azaz itt is felbukkan az ezres háromhengeres benzines, amely a régi 1,2 literes HTP motorcsaládot váltja, illetve az 1,4 literes háromhengeres dízelek 75 és 105 lóerő közti teljesítménnyel.

Bár műszaki alapjait tekintve nem változik sokat – az MQB platformra ebben a méretkategóriában még várni kell – a hírek szerint 65 kilóval lesz könnyebb az új Fabia az elődjénél, ami azt jelenti, hogy a könnyű ezres háromhengeressel a tömege állítólag egy tonna alatt marad. Az új Fabia hivatalos bemutatóját az októberi Párizsi Autószalonon tartják, de nem csodálkoznánk rajta, ha az interneten már korábban megjelenne minden lényeges információ.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.