2014.08.25. 06:24 Módosítva: 2014.08.25. 10:30

Az idei Detroiti Autószalonon mutatta be Q50 Eau Rouge névre keresztelt modelljét az Infiniti. A luxus-szedánba a Nissan GT-R sportkocsi motorját faragták, de úgy tűnik, ez volt a könnyebb feladat. Most ugyanis a típusjelzés körül adódott egy kis vita.

Az Eau Rouge nevet ugyanis Belgium legendás versenypályájának leghíresebb kanyarjától kölcsönözték. Bár a januári kiállításon már ezzel a névvel látták el az autót, a használat jogaival azonban még nem rendelkeznek jogszerűen. A vállalat jogászai már kérvényezték annak bejegyzését, döntés viszont még nem született az ügyben.

Az Egyesült Államok szabadalmi hivatalától hónapok óta nem kaptak jóváhagyást, Európában pedig még nehezebb dolguk lehet majd. A Spa-Francorchamps-i pálya vezetői ugyanis itt már bejegyeztették jogukat a "L'Eau Rouge" név használatára, így ha a Nissan ezzel a típusjelzéssel kíván autókat értékesíteni a kontinensen, velük kell megegyeznie.

Kérdés, hogy megéri-e az erőfeszítéseket, hogy megtarthassák az elnevezést. Talán logikusabb és egyszerűbb is lenne egyszerűen egy R-betűt odabiggyeszteni a Q50 után, ha már úgyis a GT-R-ből merítik a műszaki tartalmat.