C3-XR – az utolsó klón?

2014.09.06. 05:37

A Peugeot-Citroën nagy átalakításokról beszélt, amikor nemrég a kínai Dongfeng is a tulajdonosai közé került. A stratégiaváltás egyik központi eleme volna, hogy megszüntetik az átfedést a Peugeot és a Citroën modelljei közt, amely korábban szinte 100%-os volt. Ezen túl nem számíthatunk rá, hogy ugyanazokat az autókat kapjuk racionálisabb stílusban a Peugeot-tól, amelyeket egy kicsit bolondosabb formában a Citroën kereskedések is forgalmaznak. Ám úgy tűnik, a rendszer még lendületben van: a C3-XR még egyértelműen a klón-korszak terméke.

A képek alapján egyértelmű, hogy ugyanolyan kisméretű szabadidő-autó a Citroën újdonsága, amilyen a Peugeot 2008-asa. A méret és az arányok stimmelnek, egyedül a részletek nem. Ilyen szempontból talán nem is teljesen jogos a klón megnevezés, viszont a C3-XR ugyanazokra a vásárlókra utazik, amelyekre a 2008-as is, ez nem kétséges. Az egyelőre nem egyértelmű, hogy az újdonság, amelynek egyelőre csak a képeit mutatták meg, Európában kapható lesz-e, viszont Kínában biztosan gyártani fogják, méghozzá két változatban is, 1,8 literes szívómotorral, vagy 1,6 literes, 163 lóerős turbómotorral.

A részleteket várhatóan a novemberi Kvangcsui Autószalon ismerhetjük meg, de egyáltalán nem lehetetlen, hogy Európában is találkozhatunk majd vele a későbbiekben.