Lefotózták a CLA-konkurens BMW-t

2014.09.08. 07:58

Már csak egy év, és jön a BMW megkésett válasza az A3 szedánra és a Mercedes CLA-ra. A lépcsőshátú, elsőkerék-hajtású 1-est matricába húzva fotózták.

A kompakt lépcsőshátú prémiumok piaca az utóbbi években lett fontos a nagy gyártóknak. A BMW két nagy konkurense már jelen van ezen a – korábban vártnál nagyobb – piacon, a bajoroknak azonban még egy év, mire odaérnek. Az aktuális 1-es sorozat 2011 óta kapható, a generáció közepi facelift így már lassan időszerű. A kémfotókon látható szedán érkezését állítólag épp a ráncfelvarrás utánra időzítik, így talán elárul valamit arról, milyen lesz az új 1-es. Sokat persze ne reméljünk a prototípustól, a csapotthátúval ugyanis kevés közös tulajdonsága lesz. A lépcsőshátú az UKL platformra épül majd, azaz közelebb áll majd a 2-es Active Tourerhez vagy a Minihez, elsőkerék-hajtásával pedig már a négy-öt év múlva érkező következő generációs 1-esek egyik hírnőke.

Az 1-es szedán érkezését 2015 második felére várhatjuk. Az új hajtástól nem feltétlen kell megijedni, felár ellenében ez is kapható lesz xDrive-val, az S3 és a CLA AMG nyomán pedig ebből is lesz sportváltozat; az M-es valamikor 2016-ban jön.