Ilyen lett a Model S-ből készült kabrió

2014.09.28. 06:36

Hát eljött ez is – írtuk áprilisban, amikor a Newport Convertible Engineering (NCE) bejelentette, kabriót csinál a Tesla Model S-ből. Úgy tűnik, fél év elég volt a kabriókra szakosodott műhelynek, hogy elkészüljön a mű.

A képen látott változat a vászontetős, egy ilyen 29 ezer dollárjába kerül a megrendelőnek. Az NCE keménytetőst is ajánl a teslásoknak, annak azonban 49 ezer dollár az ára, ami az autó 71 ezer dolláros indulóára mellett különösen magas. Ha az NCE tartja magát a tavaszi tervekhez, a Model S donorokat kaliforniai műhelyük mellett Dubajban és Barcelonában is átalakítják majd. Előbbi lényegében a projekt európai központja, míg a közel-keleti emirátusból az arab teslásokat szolgálják majd ki. Kínáról egyelőre semmi hír, pedig az átépítő cég áprilisban még azzal dicsekedett, hogy száz megrendelésük jött onnan, egyetlen ügyféltől.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.