Megmutatták a rejtélyes platós Daciát

2014.10.08. 18:27

Többször is találkozhattunk már a Duster Pick-upról készült kémfotókkal, de úgy tűnik, mégsem találkozhatunk a típussal a Dacia kereskedésekben. Ezt a változatot ugyanis egyetlen vállalat, az OMV Petrom megrendelésére fejlesztették ki, és a Romturingia nevű karosszéria-építő vállalatnál alakítják át végleges formájába.

Az autók egyébként egytől egyig 1,5 literes, 110 lóerős dCi dízelmotorral készülnek majd, és kétajtós rövid kabinnal, amelyet szokatlan bukókeret véd borulás esetén. Emellett minden példány összkerék-hajtású lesz, és meglepően nagy hasmagasságú – valószínűleg azért, mert a Petromnál olyan vidékeken használják majd a teher-Daciákat, ahol sokszor kell földúton haladni. A raktér egyébként 450 kilogramm terhet képes befogadni, és 1,7 méter hosszú tárgyakat lehet elhelyezni benne.

Egyelőre ez az autó áll a legközelebb hozzá, hogy kiváltsa a régebbi Logan Pick-upot, amely a Logan modellváltásával tűnt el a kereskedésekből, ám úgy hallani, a Dacia egyelőre nem tervezi egy ilyen típus szériagyártását, a Petromnak szánt kb. félezer példányon kívül.