Az Infiniti nekimegy a Hondának

2014.10.17. 13:59

2015-ben a túraautósportban próbálkozik az Infiniti. A Nissan prémiummárkája a brit bajnokságba nevezett két versenyzőt a következő szezonra.

Az Infiniti számára új környezet lesz a motorsport: a luxusmárka stratégái először döntöttek a pályaversenyzés mellett. A brit túraautó-bajnokság népes mezőnyében a japánok a Hondával, a BMW-vel, a Forddal, a Mercedessel és még több prémium- vagy éppen tömegmárkával mérhetik majd össze a Q50 erejét. Hogy mi a döntés mögötti valódi motiváció egyelőre rejtély, a hivatalos magyarázat szerint azonban az egész egy karitatív program köré épül. A csapat a szerelők, valamint a boxszemélyzet között sérült katonákat is alkalmaz majd, míg a szezon alatt kapott anyagi támogatásokat egy ejtőernyős ezredet, és annak sérült katonáit segítő szervezetnek adják majd. Ettől függetlenül nyilván jó teljesítményt várnak majd két versenyzőjüktől, Richard Hawkentől és Derek Palmer Jr.-tól.

Az Infiniti a Q50-ből épít versenyváltozattal indul majd. Az autó a sorozat szabályainak megfelelően egy kétliteres négyhengerest kap majd, hatfokozatú váltóval.

A brit túraautó-bajnokság egyébiránt az egyik legnevesebb túraautós sorozat Európában. Bár a mezőny javarészt angolokból, skótokból és írekből áll, a futamok pedig csak brit földön zajlanak, a sorozat nagy népszerűségnek örvend a kontinensen.