Közel egymillió autót hív vissza a Chrysler

2014.10.18. 06:36

Összesen több mint 900 ezer autóját hívja vissza világszerte a Chrysler csoport. A visszahívás két különálló hiba miatt történik, és két külön ütemben zajlik. Mind a két esetben a tűzveszély a probléma.

A kettőből a nagyobb visszahívás az óriásvállalat három márkáját érinti egyszerre. A probléma a Chrysler Pentastar 3,6 literes V6-osaival van, melyben a generátor típushibája motorleállást, vagy akár tűzet is okozhat. A hibás generátor miatt összesen 470 ezer autót, köztük Chrysler 300-at, Dodge Cheallangert és Chargert, Dodge Durangót és a Jeep Grand Cherokee-t hívnak be november végétől a 2011 és 2014 közti modellévekből.

Szintén mai bejelentés, hogy 437 ezer Jeep Wranglert hívnak vissza a 2011-2013-as modellévekből. A tűzveszélyt itt a külső elektromos tükrök okozzák, amelyek szigetelése problémás, így a víz beszivároghat a szerkezetbe. A víz zárlatot, extrém esetben tüzet is okozhat, ezért a Chrysler december 5-étől berendeli az érintett Jeepeket átalakításra.

A visszahívás Észak-Amerika országait érinti elsősorban, de százezres nagyságrendben a kontinensen kívül is vannak érintett ügyfelek, így Európában is.