A gyárból lopják az új Passatot

2014.10.22. 11:40

Lehet valami gond a Volkswagen Emdenben működő üzemének biztonsági rendszerével: ez már a második új Passat, amelyet meglovasítanak onnan.

Az eset elég szokatlan, hisz a tolvaj nem ragaszkodott igazán a zsákmányához: ahogy észlelte, hogy felfigyeltek a lopásra, elmenekült, sorsára hagyva a rendszám nélküli autót. Egy forgalomfigyelő kamera meg is örökítette a tolvajt, bár a rendőrök még nem tudták beazonosítani. Az az érdekes, hogy ez nem az első eset: ugyaninnen már október 3-án is elvittek egy új Passatot, bár nem tudjuk, hogy az a példány megkerült-e.

Az esetben az a fura, hogy az ellopott autók egyben gyakorlatilag eladhatatlanok, hisz rendszámot még nem kaptak, az alvázszámukat nyilván számon tartja a gyár, de még alkatrészként sem értékesíthető az autó, hisz még a forgalmazását is alig kezdték meg. Az ember egyből valami ipari kémkedős sztorira gondolna, de annak sem lenne sok értelme, hisz a konkurencia vagy ismeri már eléggé az új Passatot, vagy kivárja, míg vásároltathat egyet a normál kereskedelmi csatornákon keresztül, hisz úgy nem olyan gyanús.