Lopott autókat legalizáló, majd értékesítő bűnszervezetet számoltak fel

2014.11.10. 21:27

Nyugat-európai országokból, illetve Magyarországról lopott autókat legalizáló, majd értékesítő bűnszervezetet számoltak fel múlt szerdán egy összehangolt akcióban. Az ország több pontjára  kiterjedő akcióban hat megyei rendőr-főkapitányság, a Készenléti Rendőrség, az ORFK Bűnügyi Főigazgatóság, illetve a Terrorelhárítási Központ és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai vettek részt.

Többek közt BMW-ket, Porschékat, Range Rover Evoque-okat látni a felvételen, melyen a gyanúsítottak elfogását, illetve a bizonyítékok feltárását rögzítették az akcióban résztvevő hatóságok. A különböző pihentető helyeken, valamint gépjármű szervizekben tartott házkutatások során a rendőrök huszonkét nagy értékű autót, 30 tonna ipari színesfémet, GPS jelzavarókat, riasztó zárrendszer kikódolására alkalmas számítástechnikai eszközöket, hamis külföldi forgalmi engedélyeket, valamint 20 millió forint készpénzt foglaltak le. Az egyik helyszínen 14 darab szenegáli diplomata rendszámmal ellátott luxusautót is találtak a nyomozók, a lefoglalt tárgyak összértéke közel négyszázmillió forint.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsítottak legalább másfél éve, 2013 tavaszától végezték tevékenységüket, melyben a megbízásukból eltulajdonított gépjárművek alvázszámát, egyedi azonosító jelét meghamisították, a gyári nyomkövetőt hatástalanították, majd az autókat hamis külföldi forgalmi engedélyek és számlák felhasználásával - mint külföldről származó személygépkocsikat - Magyarországon fogalomba helyeztették, és értékesítették.

Forrás: Police.hu