Túl hangos a Chevrolet Corvette?

2014.11.13. 17:25

A helyi Chevrolet vezér finomabban fogalmazott: a típus bemutatását bizonytalan ideig el kell halasztani Dél-Koreában, egy viszonylag friss szabály miatt.

A Chevrolet elég erős márka Dél-Koreában, hisz az egykori Daewoo most már ott is Chevrolet márkajelzéssel árulja az autóit. A Corvette lett volna a csúcsmodell, amelyet a presztízs kedvéért szerettek volna bevezetni – ugyanezért lehetett korábban Magyarországon is megvenni – de a legújabb, C7-es generáció nem kaphatott típusengedélyt, mert túl hangosnak bizonyult. A négy csőben végződő kipufogórendszer ugyanis nem tompít eleget a 6,2 literes V8-as hangján, ami nyilván szándékos – egy ilyen sportkocsit a formája és az ereje mellett a hangja ad el leginkább.

A GM persze átdolgozhatta volna a kipufogót, de ennyit nem ér számukra az egész, hisz évente átlagosan 12 Corvette kelt el, magyarul már a típusvizsga megszerzése elvitte volna a teljes haszon többszörösét – többet biztosan nem érdemes költeni a továbbfejlesztésre.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.